četvrtak, 24. rujna 2015.

NE MOGU RIJEČIMA OPISATI KOLIKO JE UKUSNA OVA PITA SVAKI ZALOGAJ JE NEŠTO POSEBNO: ZORINA PITA



Sastojci

    500g kore za savijače
    1 srednja glavica crvenog luka
    500g mlj. mesa po izboru
    3 srednja krumpira
    začini po ukusu sol, vegeta, biber

    Preljev
    3 jaja
    1 dc ulja
    1 čvrsti jogurt
    2 dc mineralne vode
    1 žličica soli

Priprema
    1.
    Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
    2.
    U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
    3.
    Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
    4.
    Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
    5.

    Protvan vel. 35x25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola. Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
    6.
    Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.
    7.
    Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom.
    Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.
    Zaljev
    1.
    Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
    2.
    Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.

Posluživanje
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru.
Dobar tek vam želim !

0 komentari:

Objavi komentar